Monday, September 17, 2007

Bandiera rossa la trionfera (?)

I gamle dager sto senga hans i stua, og da hendte det ofte at det gikk helt fintå legge seg i den. Men nå, etter at han har fått soverommet, har senga hans blitt fremmed og rar og ikke noe fint sted å legge seg hvis man vil sove.

Heldgvis har vogna vært den samme galme. Vogna har dugd. Vi har trilla en liten tur hver eneste kveld, og gutten har sovna blid og fornøyd i vogna si. Det har egentlig vært en veldig fin måte å avslutte dagen på. Gutten har sovna fort, uten skriking. Foreldrene har fått en hyggelig spasertur og litt relativt frisk kveldsluft.

Men ingenting varer evig. Det begynner å bli kaldt ute på kveldene, og avkledning av høstpolstra, sovende guttunge er ikke enkelt å gjennomføre uten at det også medfører vekking. Gutten vokser og vokser, og vognbagen begynner etterhvert å bli ganske liten. Noe må gjøres.

Gutten skal lære seg å sovne i senga si om kvelden. Det er ikke helt enkelt. Gutten synes det er rart og uvant og dårlig gjort, og foreldrene synes det er vanskelig å ikke gjøre det de vet fungerer når det de gjør åpenbart ikke fungerer i det hele tatt. Stort sett har det endt med at gutten har blitt så rasende at vi har trilla tur til slutt likevel.

Men ikke nå. Ikke denne uka. Det starta med at mammaen var aleine hjemme med ham på lørdag. Av en eller annen grunn tok hun en dusj like etter at hun hadde lagt gutten i seng, mens han fortsatt var blid. Etterpå, da han var skikkelig sur, gikk det rett og slett ikke an å bare ta han med ut i vogna, for det kan ikke mammaen gjøre uten klær på.

Hun ble pent nødt til å stå løpet ut. Bære og trøste. Hva kan trøste knøttet når ingenting annet hjelper? Bandiera rossa. Merkelig så beroligende det er å få høre (på et slags nesten-italiensk) at folket samles og tar til våpen. På lørdag sovna han til slutt i senga si. I går også, etter mye skrik og skrål og bæring og rød fane som skal seire.

I kveld seiret den røde fanen igjen - med mindre skrik enn i går. Går det mot revolusjon? Følg med, følg med!

5 comments:

  1. Heia morsan og farsan. For noen helter. Holy moly. Hvis dere trenger skrikeavlastning kan jeg ta i et tak. Har jo også gode erfaringer med Vide min vind.

    ReplyDelete
  2. Som resultat av "vi synger alle sangene vi kan og så hele Handel og Kontor-sangboka så sovner kanskje ungen" har jeg et vidt repertoar av barnesanger og politisk korrekte (og mindre korrekte) sanger som jeg kan bysse småen med. Barnepike til disp her også!

    Avanti popolo er jo en finfin sang, tross alt - tenk hvis dere måtte synge... tja... "My boobs, my boobs, my boobs are OK" for å få ham til å sove...

    ReplyDelete
  3. Haha, kanskje d funke me "My boobs"? Funka me datan min i aill faill, skoill sjå d her kløppe me da leidi i stæmmemodus. Akkurat i d dein tredje "to vote" skoill t å kåm sloknan.

    ReplyDelete
  4. Oioioi, nå har han sovna i senga si hver kveld siden fredag eller lørdag. Nesten en uke! Kryss fingra, folkens...

    Kom på en ting: Nå som han endelig nesten har klart å venne seg til/forsone seg med legging i senga, er det litt dumt at det er ganske kort tid til vi må legge ned sengebunnen og lage dyp og lav seng... Ny forandring følger - følg med, følg med!

    ReplyDelete
  5. Torsdag 20.07: Operation bandiera rossa, just might be triumphing!

    ReplyDelete